Biografie

Marij van den Boom (1 mei 1970) besloot na twee jaar kleinkunstacademie in Amsterdam zich op het conservatorium in Hilversum te specialiseren in zang, lichte muziek (jazz).
Daarnaast  speelde ze tijdens haar studie al in grote musicals als “West Side Story” en “My Fair Lady” voor Joop van de Ende.

Sinds haar afstuderen in speelde Marij in diverse projecten in binnen‐ en buitenland. En behaalde ze met het muzikale cabarettrio “HMS” de tweede plaats op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In 2008, na de geboorte van haar zoons, is Marij begonnen om een lang gekoesterde wens te verwezenlijken; haar eigen voorstellingen maken. Na de vuurdoop “Liefde?” volgden nog “Puur”  “ Marij” en “Door de straten”.  Voor deze voorstellingen ging Marij steeds meer liedjes zelfs schrijven en hiervan zijn drie CD’s gemaakt (zie rubriek Luister).

Steeds vaker ging Marij met gitarist Kornelis Lievense op pad. Ze speelden op festivals en in huiskamers en schreven samen nieuwe muziek. Daaruit is haar vijfde voorstelling onstaan; “Wrijving”, dit keer een echte duo voorstelling onder de naam Marij en Kornelis. In november 2017 vond de Premiere van dit muzikaal cabaretprogramma in de Lievekamp in Oss plaats. Verder spelen zij samen onder de naam “SweetTree” op feesten, recepties, bruiloften en begrafenissen.

Ter ere van een bezoek van toen nog Prinses Maxima aan Oss, schreef Marij het nummer “Thuis”. Dit nummer is opgenomen en werd later gebruikt door de gemeente Oss om onder andere nieuwe inwoners te verwelkomen.
Tussen haar eigen producties door speelde Marij nog in verschillende losse projecten. Zo speelde ze in “De terugkeer van Olbyses” met theatergroep Rast uit Amsterdam. Als singer songwriter neemt ze ook deel aan ‘Leer mij de mensen kennen’; prachtige avonden in het theater geleid door Kick van der Veer. Daarnaast presenteert Marij ook evenementen en is ze regelmatig ergens te gast om een aantal nummers te vertolken of te spreken over haar vak.
Marij is niet alleen op het podium te vinden, maar geeft ook zanglessen, workshops en masterclasses. En ze begeleidt een koor “ZingZin” in haar woonplaats Megen.
Samen met Inge Witsiers heeft ze een eigen workshop ontwikkeld; Zing Jezelf, waarin zangtechniek en aandacht voor jezelf leidt tot een hele mooie en pure manier van zingen en van ‘jezelf laten horen.’
“Marij is geen zangeres die acteert, ze is geen actrice die zingt, ze verenigt beiden volstrekt evenwichtig. Ze voelt zich helemaal thuis op het podium en is als geen ander in staat een relatie aan te gaan met het publiek. Ze weet helemaal in de huid van een rol te kruipen, maar ze is en blijft Marij!”