Markante Meiden2021-01-17T14:18:23+01:00

MARKANTE MEIDEN

Markanten Meiden Maken Meer
Een drieluik op de grens tussen cabaret, kleinkunst en toneel

‘Markante Meiden maken meer’ zijn drie opvallende theatrale voorstellingen op één avond. Een opmerkelijk drieluik van drie markante meiden, meiden met een opleiding, meiden die het anders doen, meiden die iets kunnen. Ze maken alle drie podiumkunst die moeilijk in een hokje is te plaatsen. Het zijn voorstellingen die onderscheidend zijn en apart. Programma’s die niet gespeeld zijn op de lach, maar waarbij de lach voorbijkomt als onderdeel van een groter geheel. Drie aparte voorstellingen gescheiden door twee pauzes. Meiden die de aandacht vangen. Meiden die intrigeren. Meiden die fascineren. Meiden die mijlen van elkaar verschillen. Meiden die je moet gaan zien omdat je anders iets mist, want Markante Meiden Maken Meer!

In dit drieluik spelen:
Marij van den Boom ‘Puur’

Marij van den Boom studeerde aan de kleinkunstacademie in Amsterdam, aan het conservatorium in Maastricht en studeerde af op jazz zang aan het conservatorium in Hilversum. Ze speelde en speelt nog in diverse landelijke toneel/musical/tv-producties en is zangdocente. Ze was onderdeel van cabaretgroep HMS waarmee ze de tweede plaats behaalde op het Amsterdams kleinkunstfestival.

Marij zingt teksten van nieuwe (nog) onbekende tekstschrijvers en van haarzelf. In de bureauladen van deze nu nog anonieme tekstdichters ligt een ware schat verborgen. Marij brengt in ‘Puur’ de schatten van deze schrijvers vocaal tot leven. Pure teksten gezongen door een puur talent. Marij heeft een zangstem die je raakt. Ze neemt je in dit programma mee op haar muzikale zoektocht naar het pure. Ze wordt begeleid door de gitarist Marcel Broersma.
Over basaal vertrouwen, paniek, en de kracht in kwetsbaarheid. Herkenning, maar dan anders.

 

 

Titel Liedje Muziek & Tekst
Je hebt m’n hart ‘butterfly’ Jason M’raz | Nederlandse tekst Marij van den Boom
Altijd Muziek Peter van Kreij en Marcel Broersma  | Tekst Marjolein Degenaar
Vervlogen in de tijd Muziek Selim Dogru | Tekst Henk Smaling
Ik zeg je Tekst en muziek Tim van der Sluijs
Oma’s hand ‘grandma’s hands’ Bill Withers | Nederlandse tekst Marij van den Boom
Kleine Dingen Tekst en muziek Jasper van Kuijk | Arrangement Marcel Broersma
Teddybeer Tekst en muziek Mumtaz Jafri
De Studie Muziek Peter van Kreij | Tekst Jos Thomasse
Puur Muziek Helena Svestka | Nederlandse tekst Marij van den Boom en Iwan Dam

Paulien Adriana ‘DRIFT’

Paulien Adriana studeerde cum laude af aan de Theateropleiding Selma Suzanna (ST+M) Ze volgde de One Year Singer Course van de internationale Studie CVT (Cathrine Sadolin) en volgt momenteel de CVT Singer/teacher Diploma Course in Kopenhagen. ‘Drift’ is een mini programma wat speciaal voor deze voorstelling is ontwikkeld.
Een vrouw staat in de jungle en vraagt zich af waar Tarzan blijft. Ze heeft diep in de buidel getast voor deze exclusieve rondleiding door het oerbos. Maar alles is anders dan verwacht. De apen hebben een besmettelijke ziekten, de lianen hebben weerhaakjes en Tarzan blijkt een Groninger uit Uithuizermeeden. Bovendien is de beloofde appel rot. Vol overgave kapt Paulien Adriana zich een weg door de wildernis. Zoekend naar waarachtigheid probeert ze af te rekenen met onkruid. Al filosoferend raakt ze steeds verder verwijderd van de waarheid.

Marlies Somers ‘Ik ben het Universum’

Marlies Somers dicht, schrijft, zingt, acteert en componeert. Ze stond met haar liedjes en gedichten op diverse podia en op festivals als Lowlands, Noorderzon en Loveland. In december 2007 werd ze tweede tijdens het NK Poetryslam in Tivoli. Samen met Candy Dulfer maakte Marlies twee speciale cross-over shows waarin muziek en poëzie met elkaar werden gecombineerd. Veder schreef en zong ze het nummer ‘This is Me’ uit de film ‘Phileine zegt Sorry’ en won de singer-songwriterwedstrijd van Noord Holland. Marlies is iedere vrijdag is vaste gast van Dolf Jansen in het 3FM radioprogramma ‘Leuk is Anders’.
Marlies heeft haar talenten gebundeld in de voorstelling ‘Ik ben het Universum’. Hierin gaat ze op geheel eigen wijze zingend, dichtend, stampvoetend achter en naast de piano op zoek naar het maximale zijn. Dat deze zoektocht gepaard gaat met vallen en opstaan zorgt voor een scala aan emoties bij zowel Marlies als bij haar publiek…

Project Details

DATUM

Mei, 2010

CLIENT

PUUR

PROJECT TYPE

THEATER MARKANTE MEIDEN

CONTRACTOR

Project Gallery

Ga naar de bovenkant