Laden Evenementen

Besloten voorstelling!

Marij & Kornelis                        Wrijving         zonder wrijving geen glans

Een muzikaal Cabaretprogramma vol humor, met ontroering, maar vooral een feest van herkenning!

 

De input van een man en van een vrouw, leidt dat tot inspirerende inzichten, mooie momenten of toch vooral tot nog meer wrijving….?

Het thema is onuitputtelijk, komen mannen van Mars en vrouwen van Venus? Waar komen de kinderen dan vandaan? Een voorstelling over schaamte, spijt, seks, en veel verwarring.

 

De voorstelling van zangeres Marij van den Boom en gitarist Kornelis Lievense bestaat uit Nederlandstalige liedjes van puur en integer tot hilarisch. Alle liedjes zijn geschreven door of voor Marij & Kornelis.

 

Marij & Kornelis hebben allebei op een ander Conservatorium gestudeerd, waarna ze elkaar op een podium ontmoetten. Daar onstond een goede samenwerking. Die was niet zonder Wrijving, maar dat leidt dan weer tot genoeg inspiratie voor nieuwe liedjes. Naast samen muziek maken, zijn ze gaan schrijven en theater gaan maken. Wrijving is de vijfde voorstelling waarin ze samenwerken. Maar deze keer staan ze voor het eerst als duo op het podium; Marij & Kornelis.

 

www.marij-kornelis.nl
https://www.youtube.com/watch?v=wKEq3HV1TJ4

 

Uit de dagbladen:

De Gelderlander: Van den Boom intrigeert door pakkende luisterliedjes en recht voor zijn raap teksten die rechtstreeks uit haar vrouwenhart komen. Ze toont hierbij haar zangkunsten en acteertalent, waarbij een prachtig sprekende lichaamstaal opvalt”.

 

Brabants Dagblad: “Van den Boom verstaat de kunst om wat haar zelf bezighoudt, over te brengen in mimiek en gebaar, maar vooral door haar stem. Schijnbaar moeiteloos maakt zij ingewikkelde melodische wendingen, schakelt ze van hoog naar laag en van volumineus naar minimaal, van easy listening naar totaal expressief.

 

Reactie van Theaters/Speelocaties;

“De voorstelling was echt fantastisch. Sprankelende teksten, mooie zang en een perfecte timing en een meer dan goed samenspel tussen Kornelis en Marij. Ze brengt haar programma vol overtuiging, met zelfspot, humor, cynisme, satire, maar weet je ook tot op het bot te raken met liedjes over maatschappelijke thema’s, twijfels, angsten en onzekerheden. Marij overtuigt en haar mimiek en lichaamstaal kloppen perfect bij de inhoud van de nummer en verder weten ze je van de eerste tot de laatste minuut te blijven boeien. De sprankeling en de humor van Marij van den Boom en haar spel met Kornelis Lievense, gecombineerd met de prachtige liedjes en fantastische stem, maken dit weer tot een show om bij voorbaat al van te genieten. Je hart gaat open en je zit op het puntje van je stoel.”                                                             Michel RisseuwAtelier Winterdijk30B Waalwijk

 

“Zondag 11 december is in mijn kleinschalige theater Casa del Arte een optreden verzorgd door Marij van den Boom en Kornelis Lievense. Het programma Wrijving werd door Marij prachtig gezongen en Kornelis was een klasse apart op zijn gitaar. Marij nam ons met haar prachtige stem mee in alle perikelen die een man en vrouw samen doorstaan in een huwelijk dat al een tijdje voort duurt. Ik had nog nooit van Marij uit Oss gehoord maar ze overtrof mijn verwachtingen, Marij is een heel warme persoonlijkheid en dat komt tot uiting in haar liedjes. Samen met Kornelis een prima combinatie, warm aanbevolen. Mocht er een nieuw programma komen, hopend op première in Casa del Arte Wijbosch.”

Hans vd HeuvelCasa del Arte – Wijbosch

Share This Post With Others!

Ga naar de bovenkant